Konferenshub.se


​info@hubnet.se

Blog

EFS rikskonferens i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik

jul 16, 2019

Varje år håller EFS en rikskonferens med årsmöte någonstans på olika platser i Sverige. 2019 i månadsskiftet maj juni hålls konferensen i Örnsköldsvik. Huvudkonferensen med årsmöte och gudstjänster höll till i Pingstkyrkan i centrala Örnsköldsvik.

Hubnet leveradade teknik för presentationer av film och text till lokalens projektor och duk plus till filmteamets mix. Navet bestod av en liten videomixer från EFS riks. En bärbara och en stationär dator kopplades till videomixern. Bildkällan från videomixerns ena utgång kopplades till Pingstkyrkans fasta HDMI-växlare för att sen kopplas vidare till den fast installerade projektorn.
Från Pingstkyrkans HDMI-växlare kopplades den andra utgången till en stor monitor på scenen för att föreläsare och årsmötet skulle kunna se vad som händer på projektorduken. För att dra HDMI till scenmonitorn användes en AT-UHD-EX-70-KIT en HDBaseT-adapter med POE. En adapter som skickar HDMI-signal och även matar ström till mottagaren över TP-kabel. Föreläsare och annan personal på scenen kunde även styra den stationära datorns aktuella presentationer, i form av Power-Point, genom en USB-fjärrkontroll.
Den andra utgången från videomixern kopplades till filmteamets mixer för att de skulle ha möjlighet att mixa in filmer, text och presentationer.
Det två datorerna som användes för presentation var utrustade med kraftiga grafikkort. De hade programvaran Easy Worship för presentation och Office-paketet för att kunna hantera Power-Point. Den bärbara användes för att förbereda körscheman och sen flyttades schemat över till den stationära och de fanns möjlighet att växla in den bärbara ifall något krånglade på den stationära. 

​Kontakta oss på info@hubnet.se


    

n