Konferenshub.se


​info@hubnet.se

Blog

EFS rikskonferens i fjällräven center

jun 04, 2013

Varje år anordnar EFS en rikskonferens på någon plats i landet i samband med föreningens årsmöte. I år hade turen kommit till EFS-distriktet mittnorrland. Hockeyarenan Fjällräven Center blev den lokal som valdes för att rymma allt som krävs för en rikskonferens. I själva arenan hölls Gudstjänster och årsmötet. Lunch och middag serverades i restaurangen. Föredrag och kvälls-caféer hålls i loger och sportbarer.

image

image

image

image

image

Hubnet levererade och skötte teknik för presentation av film, bild och text. Två projektorer placerades längst upp och längst bak i scentrossen för att projicera på två fyra gånger tre meters dukar med bakprojektion. Dukarna hängdes upp i framkant på scentrossen på sex meters höjd. Bak vid mixerplats för ljud och ljus placerades en media-switch i vilken två datorer, med presentationsprogrammet Easy Worship, var inkopplad. En filmkamera var även inkopplad i media-switchen vid vissa tillfällen då en närbild på föredragshållaren visades. Media-switchen som även har ställbar förstärkning anslöts till en VGA-switch bakom scenen via en 35 meter lång VGA-kabel. Med VGA-switchen bakom scenen gick det att välja mellan det som sändes från media-switchen vid mixerplats eller dator på scenen som föredragshållare hade möjlighet att kopplat in. Utsignalen från VGA-switchen bakom scen kopplades in på en VGA-splitter som sände signalen till de två projektorerna och till en liten plattskärm för att de som befann sig på scenen skulle få veta vad alla i publiken såg. För att föredragshållarna på scen själv skulle kunna styra sina presentationer kopplades en fjärrkontroll in som styrde en av datorerna vid mixerplats. De kunde då se vad datorn visade på datorn vid mixerplats via plattskärmen på scen och sen stega fram och tillbaka i presentationen. För att det skulle flyta smidigt krävdes det att personal vid mixerplats klickade fram den presentation som var aktuell för respektive föredragshållare.

Kommentera

​Kontakta oss på info@hubnet.se


    

n